dinsdag 21 juli 2009

Projekt twaalf en dertig : Graves


Het is nogal logisch dat na projekt elf en dertig , projekt twaalf en dertig volgt HI .
Ditmaal gaat het over een kanaalkiezer ( tuner ) bestuurt door een I²C protocol via een seriële lijn uit de computer .
De bedoeling is om de Graves radar uit Frankrijk te ontvangen via de maan .Doordat de tuner over een breed frequentiegebied kan werken zijn er natuurlijk ook andere interessante frequenties te ontvangen . Omdat de uitgang van de tuner op het MF van de TV zit , moet er nog en achterzet komen . In eerste instantie denk ik om mijn deca tranceiver te gebruiken omdat daar de meeste filters in zitten .
Op de foto ziet U al de eerste test met op de experimenteerprint de omzetter van RS232 naar I²C en daarnaast de tuner ( UV916 ). Onderaan de strips voor de voedingsvoorziening enook nog een blauwe print dat een audioversterker is en daarnaast nog een klein printje met een NE614 van ee vorig experiment . Misschien heb ik dit nog nodig later en daarom laat ik het voorlopig staan .
Zoals de opstelling hier staat is het protocol getest.Ook is de oscillator beluistert of die inderdaad te besturen is via het protocol . Dit was inderdaad het geval.De MF uitgang is bekeken op de scoop maar deze is niet gevoelig genoeg of er komt niets uit op dit moment .

Het idee komt van de volgende interessante link

Link
Wordt vervolgd ....

ON4AOL, Luc

2 opmerkingen:

  1. Hello,
    nice project, can share with us schematic of this project, I'm working with uv916 also and i have problem with AGC, because my receiver is deaf, I tried to receiver on 37mhz with vx3r. what are you use for AGC two resistor or?

    thanks best regards Andy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sorry Andy ,I didn't see your comment until now ( 14 november ) Can you contact me on my email please (see right colum)if you have questions about this topic ?

    BeantwoordenVerwijderen