donderdag 20 augustus 2009

Projekt twaalf en dertig : Graves deel 7





Eerste tekenen ?

Op, de foto ziet U links kleine streepjes op regelmatige afstand . Dit ZOU de maanreflekties kunnen zijn van de Graves radar . Deze pulsen zijn in theorie ong 3 sec lang en repeteren zich om de 19.2 sec .
Dat zou betekenen dat er 3 in een minuut zouden vallen en dat komt al aardig overeen.
Op de uitsnede ziet U een programmaatje dat weergeeft welke " beam" van de radar zich op welk moment bevindt ( rood vierkantje) en een blauw vierkantje dat de positie van de maan weergeeft .U ziet dat op dat moment de voorwaarden voor zowel azimuth als elevatie waren voldaan .Ik had het geluk dat óók de zon zich op dezelfde coördinaten bevond dan de maan ,hierdoor kon ik de antenne gemakkelijk manueel uitrichten.

Opstelling : de al bekende tuner met achterzet TS440S en een " halve" 7 elements cushcraft yagi zonder préamp en ca 15 m aircell 7 kabel.

Naschrift : Zojuist op een website ontdekt dat het verschil tussen de rechtstreekse tropo-ontvangst en de maanreflektie een frequentieverschil zit van 200 Hz . Is bij mij ook ongeveer het geval , dus weer een teken dat het wel degelijk van de maan komt !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten