zondag 27 september 2009

Tussendoorke : 80 m ARDF vos : deel 2




Voorbeeld van de gebruikte antenne met aanpassingseenheid , zender met timer en eenvoudige veldsterktemeter( bijna niet te zien op de onderste foto)
De antenne wordt aangepast dmv het linkse asje dat te zien is op de eerste foto . De bundel draden zijn het "tegengewicht" ( = grondradialen) en aan de rode aansluiting komt de straler die dmv buisjes omhoog geleid worden tussen de takken van een boom. Dmv het veldsterktemeterke ( = niets anders dan een metertje met twee diodes in een driehoekconfiguratie en een stukje draad) wordt het asje zo afgeregeld dat de maximale antennestroom gevonden wordt .De grondradialen worden uitgespreid in de vier windrichtingen .De zender en de timer( tnx ON7YD )kunnen ingesteld worden met dip-switchen en eventueel gesynchroniseerd worden met andere timers/vossen.
De eindtrap van de zender is een FET IRF610. De timer heeft een PIC 16F84 .

Binnenkort hopen we ( met WLD) een proefvossenjacht te organiseren op 80m én op 70cm zodat de apparaatjes kunnen getest worden .
Diegene die interesse hebben gelieve zich al te melden .Dit komt ook nog op de WLD Yahoo nieuwsgroep ( of hoe heet zo'n ding ?)

ON4AOL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten